Náš šéfkuchař / Capocuoco

 

                 LUCA MARIA CARBONE 

                 začal s gastronomií už ve svých 13.letech, 

                 v rodinné restauraci v Puglii.

                 Přijďte nás navštívit a ochutnat, 

                 jak se vaří u něj doma v Itálii.


trattoria e vineria italiana






             Tradiční recepty 

             inspirované italskými regiony!



     Ochutnejte těstoviny

     „al dente“



                                                                                        Není rýže jako rýže! 

                                                                                             Učíme se od italského 

                                                                                                  ambasadora rýže Gabriela Ferrona!


Domácí pasta

Skvělé těstoviny vyrobené přímo v naší restauraci italskými specialisty.

 

Není rýže jako rýže!

Učíme se od italského ambasadora rýže Gabriela Ferrona! Jejich riseria v Isola della Scala

nedaleko Verony se pyšní pověstnými pokrmy z rýže stejně jako naše Riso

Seznam alergenů

Polední menu

Pondělí
10. 12.
Úterý
11. 12.
Středa
12. 12.
Čtvrtek
13. 12.
Pátek
14. 12.

  • Žampionová polévka 49 Kč

    Rigatoni s italskou klobásou Salsiccia, olivami a kapary 148 Kč

    Krůtí prso s omáčkou z kozího sýru, fazolovými lusky a brambory 189 Kč

  • Cizrnovo-dýňový krém 49 Kč

    Orecchiette s ragú z divokého prasete a žampióny 148 Kč

    Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou a míchanou pečenou zeleninou 189 Kč

  • Hráškový krém 49 Kč

    Domácí fusilli se sušenými rajčaty, špekem a smetanou 148 Kč

    Kuřecí soté s hráškem, kari a bramborem 175 Kč

  • Minestrone classico 49 Kč

    Rigatoni alla Bolognese 148 Kč

    Pečený losos s pepřovou omáčkou a bramborovou kaší 189 Kč

  • Lososová polévka s koprem 49 Kč

    Domácí penne se salsicciou, paprikou a rajčatami 148 Kč

    Hovězí spezzatino s baby mrkví a bramborem 179 Kč

zpátky

Alergeny

1234567891011121314

  • 1. Obiloviny obsahující lepek

    nejedná se o celiakii, výrobky z nich

    (pšeníce, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrudy a výrobky z nich)

    Obiloviny obsahující lepek
  • 2. Korýši a výrobky z nich

    patří mezi potraviny ohrožující život

    Korýši a výrobky z nich
  • 3. Vejce a výrobky z nich

    patří mezi potraviny ohrožující život

    Vejce a výrobky z nich
  • 4. Ryby a výrobky z nich

    Ryby a výrobky z nich
  • 5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

    patří mezi potraviny ohrožující život

    Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  • 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich

    Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • 7. Mléko a výrobky z něj

    Mléko a výrobky z něj
  • 8. Skořápkové plody a výrobky z nich

    jedná se o všechny druhy ořechů

    Skořápkové plody a výrobky z nich
  • 9. Celer a výrobky z něj

    Celer a výrobky z něj
  • 10. Hořčice a výrobky z ní

    Hořčice a výrobky z ní
  • 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

    Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  • 12. Oxid siřičitý a siřičitany

    v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

  • 13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj

  • 14. Měkkýši a výrobky z nich

    Měkkýši a výrobky z nich

Aldente trattoria e vineria italiana

Jsme pravá  italská restaurace v centru Prahy, která se zaměřuje především na přípravu domácích čerstvých těstovin, které musí být správně uvařené al dente, neboli na skus. 

Náš šéfkuchař Luca Maria Carbone Vám se svým týmem připraví další originální pokrmy  z čerstvých mas a ryb.

Jedinečné dezerty a velký výběr vín z Italských regionů umocní skvělý
zážitek z Vaší návštěvy u nás.

Ochotný personál pod vedením manžera Tomáše Kubačky Vám bude ve všem plně nápomocen.

Na čem si u nás pochutnáte

Malá ukázka našich prvotřídních jídel, připravovaných z čerstvých a kvalitních surovin.



Speciální menu 

od šéfkuchaře Luca Maria Carbone



Italský sýr STRACCHINO se salámem Chianti a artyčokem


Paccheri di GRAGNANO s ragů z divočáka


220gr. Hovězí PICHANA s celerovým pyré a hořčičnou omáčkou


220gr. Hovězí Flank steak CHIANINA s grilovanou cuketou, matou, balsamickým octem a pepřovou omáčkou


250gr. Roštěná CUBEROLL se salsou verde a brambory Grenaille












Napsali o nás

  • Speed2016

    Speed...

  • saa

    Gurmet
    Ze všech světových kuchyní patří ta italská v Česku dlouhodobě mezi nejoblíbenější. Restaurací, které "Itálii" vaří, najdete u nás všude, těch opravdu autentických je ale jen pár. Aldente je jedna z nich.

  • HB03-restaurace

    HARPER’S BAZAAR
    ...

  • bussines-lunch-vladan-hajek

    city business lunch
    „PASTA “ JE BENZIN PRO CYKLISTY
    Jeden z nejznámějších českých obchodníků s luxusem Vladan Hájek, chodí raději do podniků, které mají duši.

  • esq-aldente

    ESQ
    Pasta přímo od Itala
    ZE ŠPAGET S KEČUPEM A EIDAMEM UŽ JSME NAŠTĚSTÍ VYROSTLI. Z TĚSTOVIN SE DAJÍ VYKOUZLIT MNOHEM LAHODNĚJŠÍ POKRMY...

  • Cosmotipy

    Cosmopolitan promotion
    Představujeme ty nejlePší tiPy kam vyrazit, co si určitě nenechat ujít, jaké gurmet novinky ochutnat a čím si udělat radost.

  • VK Aldente

    Na italské jídlo
    si našli cestu i Češi.

Aldente

Aldente Trattoria e Vineria Italiana / Vězeňská 4, 110 00 Praha 1
tel: +420 222 313 185  / mobil: +420 792 264 789

Otevírací doba: Pondělí - Neděle 11:30 - 23:30

PROVOZOVATEL:
Villa Alba s.r.o.
IČO: 24800589
DIČ: CZ24800589
Společnost zapsaná v obchodním rejstříku Městským soudem v Praze oddíl C, vložka 175421

Odpovědný vedoucí: Jiří Šedivý

Šéfkuchař: Luca Maria Carbone


" Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu
 účtenku. 

Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online,
 v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin."