Náš šéfkuchař / Capocuoco

 

                 LUCA MARIA CARBONE 

                 začal s gastronomií už ve svých 13.letech, 

                 v rodinné restauraci v Puglii.

                 Přijďte nás navštívit a ochutnat, 

                 jak se vaří u něj doma v Itálii.


trattoria e vineria italiana






             Tradiční recepty 

             inspirované italskými regiony!



     Ochutnejte těstoviny

     „al dente“



                                                                                        Není rýže jako rýže! 

                                                                                             Učíme se od italského 

                                                                                                  ambasadora rýže Gabriela Ferrona!


Domácí pasta

Skvělé těstoviny vyrobené přímo v naší restauraci italskými specialisty.

 

Není rýže jako rýže!

Učíme se od italského ambasadora rýže Gabriela Ferrona! Jejich riseria v Isola della Scala

nedaleko Verony se pyšní pověstnými pokrmy z rýže stejně jako naše Riso

Seznam alergenů

Polední menu

Pondělí
14. 01.
Úterý
15. 01.
Středa
16. 01.
Čtvrtek
17. 01.
Pátek
18. 01.

  • Black forest polévka 49 Kč

    Domácí linguine quattro formaggi s kaštany 148 Kč

    Italská salsiccia "Cotechino" s čočkovým krémem a bramborovým pyré 196 Kč

  • Cizrnová polévka s těstovinou 49 Kč

    Domácí gnocchi s bazalkovým pestem a fazolovými lusky 148 Kč

    Kuřecí supreme s medovo-rozmarýnovou omáčkou a mangoldem 193 Kč

  • Cuketový krém s pecorinem a mátou 49 Kč

    Domácí spaghetti s lososem a zeleným chřestem 148 Kč

    Omeleta plněná mozzarellou di bufala a špenátem s gratinovanou paprikou 179 Kč

  • Vepřové spezzatino s paprikou a bramborem 178 Kč

    Lososový krém 49 Kč

    Domácí maccheroni s italskou klobásou a krémem z červené řepy 148 Kč

  • Domácí linguine se šunkou San Daniele, špenátem a smetanou 148 Kč

    Grilovaný losos s cuketovou omáčkou a baby karotkou na másle 189 Kč

    Hráškový krém s chřestem 49 Kč

zpátky

Alergeny

1234567891011121314

  • 1. Obiloviny obsahující lepek

    nejedná se o celiakii, výrobky z nich

    (pšeníce, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrudy a výrobky z nich)

    Obiloviny obsahující lepek
  • 2. Korýši a výrobky z nich

    patří mezi potraviny ohrožující život

    Korýši a výrobky z nich
  • 3. Vejce a výrobky z nich

    patří mezi potraviny ohrožující život

    Vejce a výrobky z nich
  • 4. Ryby a výrobky z nich

    Ryby a výrobky z nich
  • 5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

    patří mezi potraviny ohrožující život

    Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  • 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich

    Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • 7. Mléko a výrobky z něj

    Mléko a výrobky z něj
  • 8. Skořápkové plody a výrobky z nich

    jedná se o všechny druhy ořechů

    Skořápkové plody a výrobky z nich
  • 9. Celer a výrobky z něj

    Celer a výrobky z něj
  • 10. Hořčice a výrobky z ní

    Hořčice a výrobky z ní
  • 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

    Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  • 12. Oxid siřičitý a siřičitany

    v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

  • 13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj

  • 14. Měkkýši a výrobky z nich

    Měkkýši a výrobky z nich

Aldente trattoria e vineria italiana

Jsme pravá  italská restaurace v centru Prahy, která se zaměřuje především na přípravu domácích čerstvých těstovin, které musí být správně uvařené al dente, neboli na skus. 

Náš šéfkuchař Luca Maria Carbone Vám se svým týmem připraví další originální pokrmy  z čerstvých mas a ryb.

Jedinečné dezerty a velký výběr vín z Italských regionů umocní skvělý
zážitek z Vaší návštěvy u nás.

Ochotný personál pod vedením manžera Tomáše Kubačky Vám bude ve všem plně nápomocen.

Na čem si u nás pochutnáte

Malá ukázka našich prvotřídních jídel, připravovaných z čerstvých a kvalitních surovin.

Italská Speciální nabídka 

od šéfkuchaře Luca Maria Carbone



Carpaccio z uzeného mečouna s pomerančem, rukolou a tymiánem



Orecchiette FRESHE s jelením ragů


Saltimbocca alla Romana "MARCHIGIANA" s restovaným špenátem na másle

Napsali o nás

  • Speed2016

    Speed...

  • saa

    Gurmet
    Ze všech světových kuchyní patří ta italská v Česku dlouhodobě mezi nejoblíbenější. Restaurací, které "Itálii" vaří, najdete u nás všude, těch opravdu autentických je ale jen pár. Aldente je jedna z nich.

  • HB03-restaurace

    HARPER’S BAZAAR
    ...

  • bussines-lunch-vladan-hajek

    city business lunch
    „PASTA “ JE BENZIN PRO CYKLISTY
    Jeden z nejznámějších českých obchodníků s luxusem Vladan Hájek, chodí raději do podniků, které mají duši.

  • esq-aldente

    ESQ
    Pasta přímo od Itala
    ZE ŠPAGET S KEČUPEM A EIDAMEM UŽ JSME NAŠTĚSTÍ VYROSTLI. Z TĚSTOVIN SE DAJÍ VYKOUZLIT MNOHEM LAHODNĚJŠÍ POKRMY...

  • Cosmotipy

    Cosmopolitan promotion
    Představujeme ty nejlePší tiPy kam vyrazit, co si určitě nenechat ujít, jaké gurmet novinky ochutnat a čím si udělat radost.

  • VK Aldente

    Na italské jídlo
    si našli cestu i Češi.

Aldente

Aldente Trattoria e Vineria Italiana / Vězeňská 4, 110 00 Praha 1
tel: +420 222 313 185  / mobil: +420 792 264 789

Otevírací doba: Pondělí - Neděle 11:30 - 23:30

PROVOZOVATEL:
Villa Alba s.r.o.
IČO: 24800589
DIČ: CZ24800589
Společnost zapsaná v obchodním rejstříku Městským soudem v Praze oddíl C, vložka 175421

Odpovědný vedoucí: Jiří Šedivý

Šéfkuchař: Luca Maria Carbone


" Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu
 účtenku. 

Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online,
 v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin."